Prajitura cu bombite de branza cu cocos

de gaby_duceag in Prajituri, 28 Mai 2010 | 6731 vizualizari

 

Admirata si devorata cu privirea pe blogul Nataliei, remarcata apoi preparata de Miha,a ajus repede si la noi . Defileaza pe podium asortata-n straie de ciocolata si cocos ,
alintandu-ne papilele gustative ...Prajitura cu bombite de branza cu cocos. Aplaudati-o va rog !

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4oua
  • 60 gr. zahar
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 1/3 lingurita praf copt
  • 50 gr. ciocolata topita
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • Pentru bombite:
  • 250 gr. branza
  • 50 gr nuca cocos rasa
  • zahar dupa gust
  • 3 linguri rase amidon
  • un ou
  • Pentru sos
  • 120 ml. lapte
  • 50 gr. unt
  • 100 gr ciocolata
  • 50 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bombite de branza cu cocos:

Va spun de la inceput ca m-a cucerit total !

Danut cand a inceput sa manance a spus :sper ca mai ai! :))

Preparare bombite:

Se amesteca branza cu nuca de cocos, zaharul si oul. (In reteta Nataliei scrie ca a pus doua galbenusuri , insa, citind comentariile de acolo si de la reteta Mihai am tinut cont de ele si e perfect valabila parerea Nataliei: ies minunat cu un ou ;)

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aseaza bombitele.

Prima tava care mi-a iesit in cale era cea in forma de guguluf :))

Ce sa-i fac daca a vrut incalzita?

Asa ca am asezat frumusel in cerc bombitele  si-am trecut la prepararea  blatului :

Am mixat zaharul cu ouale, am adaugat apoi ciocolata topita , am omogenizat si-am pus pe rand cacaoa, faina, zaharul vanilat , amidonul si praful de copt.

Am scapat s-un varf de cutit sare , am mai amestecat putin si-am turnat peste bombite.

Am introdus tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 35 minute.

Cand s-a racorit usor am rasturat prajitura pe un platou si-am preparat sosul:

Intr-un ibric am pus la fiert laptele impreuna cu untul si zaharul.

Cand au dat cateva clocote am luat ibricul de pe foc si-am pus ciocolata amestecand pana la topirea completa.

Calduta, am turnat-o peste prajiturica.

Blatul a absorbit sosul si-am obtinut un desert DELICIOS!!!

Sa traiesti NATALIA .Multumiri si iar multumiri !>:d<

TIPS-URI

1

cand preparati sosul,daca-l vreti mai gros, adica..glazura, fierbeti mai mult amestecul cu laptic , eu l-am preferat sos si nu glazura.

2

dac-o preparati in tava, sosul va fi absorbit de catre blat, in cazul meu, facand-o-n forma de guguluf, a fost destul de mult si-am "innecat-o-n" sos. rau nu i-a fost :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bombite de branza cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

gaby_duceag 1

01.06.2010, 15:58

Mirelutzooo, te bat . Fetele care o facusera deja ziceau ca erau tari bilutele desi respectasera cantitatea de amidon insa reteta era cu doua galbenusuri. Din comentariile lor am retinut ca asta nu e ok si am pus doar un ou (ideea Nataliei). Asa au iesit perfect. Imi pare rau, sincer

mirella 1

02.06.2010, 12:56

Gaby esti o draguta, nu ai de ce sa iti para rau .Citisem si eu toate comentariile de la tine ,de la Miha si de la Natalia, am retinut ideea cu un ou si amidon mai putin si din aceasta cauza nu intelegeam de ce nu se tin la modelat..
Acum stiu unde am gesit si data viitoare trebuie sa iasa.
Te pup.

gaby_duceag 1

02.06.2010, 13:02

si eu, Mirela.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornulete din foietaj cu ciocolata si nuca